De wereld rond op een motor, wie doet dat nou?

BoekenHoe zou het zijn als we langer op reis zouden kunnen dan drie weken? Als we, na 1,5 week rijden naar het zuiden, niet hoeven om te draaien om weer op tijd terug te zijn voor werk?” Als je met die gedachten het internet op gaat, kom je er al snel achter dat we niet de eersten zijn met dat soort ideeën. Het internet staat vol met de meest prachtige reisblogs, met foto’s uit alle windstreken.

Als je dan specifiek zoekt op ‘wereldreis’ en ‘motor’ kom je ook al snel op de website van Horizons Unlimited. De website van Grant en Susan Johnson, een Canadees echtpaar dat meer dan 10 jaar op één motor de wereld rondreisde. Horizons Unlimited, of ‘HU’  voor ingewijden, beschikt over een forum waar reizigers van over de hele wereld op zijn aangesloten. Op de website en het forum staat alle denkbare informatie over reizen, vooral reizen op een motor.

Informatie over motoren, uitrusting, reisroutes, papierwerk, motortechniek, EHBO, en nog heel veel meer. Zo veel informatie dat ze er zelfs een DVD-serie van hebben gemaakt met de toepasselijke titel ‘The Achievable Dream’ (De Haalbare Droom). Vijf dvd’s, waaronder Leonie haar favoriet: ‘Ladies on the Loose’.
Hele zondagen versleten we voor de tv met de dvd-serie van HU. We hebben alle dvd’s wel een paar keer gekeken. Zo vaak dat de reizigers die voor de dvd’s werden geïnterviewd voor ons al snel een filmsterrenstatus kregen.

DVD'sVeel van de geïnterviewden waren doorgewinterde motorreizigers met meerdere indrukwekkende reizen op hun conto en verschillende films of boeken op hun naam. Van de HU-dvds konden we zo doorgaan en nog meer zondagen vullen met films van Austin Vince en boeken van Lois Pryce, Ted Simon en Sam Manicon. En niet te vergeten de tv-serie ‘The Long Way Round”  en “The Long Way Down” met Ewan McGregor en Charley Boorman. Onze eigen droom begon al aardig vorm te krijgen door al die inspirerende reisverhalen.

Vanuit Horizons Unlimited worden over de hele wereld bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens die ‘HU-meetings’ komen motorreizigers bij elkaar om informatie uit te wisselen. Verschillende sprekers vertellen over hun reis, hun voorbereiding, hun spullen, enzovoort. In juni 2011 zijn we naar een HU-meeting in Ripley in Engeland geweest (toen nog op de Transalp en de Africa Twin). We hebben een week vrij genomen en zijn met de boot naar Hull overgestoken. Na wat dagen toeristisch rijden in Engeland (aan de verkeerde kant van de weg) zijn we op donderdag naar de camping in Ripley gegaan. De sfeer op de camping was fantastisch, met een terrein vol reismotoren, lichtgewicht tentjes en globetrotters. En overal kwamen we ‘filmsterren’ tegen.

HU Meeting RipleyWe hebben veel workshops bijgewoond. Veel reisverhalen en technische praatjes. Maar ook een kookworkshop “Roadkill cooking”, waar je een net aangereden eekhoorn leert fileren. Of een yoga les voor bikers waar je je opgerolde slaapmatje leert gebruiken als yogakussen. En natuurlijk de ‘Ladies only’  workshop bij waarin vrouwen (in een kring) discussieerden over ‘vrouwen-dingen’. Hoogtepunt van de meeting waren de praatjes van Austin Vince, R1-Sjaak en Lois Pryce. Ze trokken volle zalen en verzorgden een avondvullend programma met foto’s en verhalen.

Veel informatie, zoveel dat het soms duizelde. Maar na het weekend bleef vooral hangen: “Wauw er zijn dus meer van die ‘idioten’  zoals wij!”.

Klik hier voor de foto’s bij dit bericht.

PS Klik hier voor een overzicht van inspirerende reisblogs, boeken en films!

Vorige bericht “Wij-gaan-op-reis-Feestje” – Volgende bericht “Verhuisd!

| Leonie | VOORBEREIDING

Comments are closed.