Amsterdam to Anywhere bekroond met Liebster Award!

De Liebster Award is een virtuele prijs van bloggers voor bloggers, die wordt uitgereikt aan blogs die mooi, leuk, bijzonder, interessant of inspirerend zijn en de moeite waard om te bekijken. Liebster-Award1Een internationale prijs die eerder al werd toegekend aan honderden blogs uit de hele wereld, in allerlei categorieën.

Wij kregen de award van Linda van Linda op Reis. Wat een eer! Zeker omdat we Linda tot voor kort niet persoonlijk kenden. We dachten dat het blog vooral zou worden gelezen door familie, vrienden en oud collega’s, maar inmiddels volgen veel meer mensen onze avonturen. Linda is één van de volgers die ons via internet heeft gevonden. De Liebster Award voelt daarom als een ’publieksprijs’. Extra leuk!

DE 11 VRAGEN VAN LINDA

Voordat wij de Liebster Award mogen doorgeven, moeten we eerst Linda haar interview vragen beantwoorden en 11 feiten over onszelf opschrijven. Aangezien ik, Leonie, de verhalen schrijf, heb ik de uitdaging op me genomen ook de vragen te beantwoorden.

Rocking Chair Memories1. Waarom ben je begonnen met je reisblog?
Om de belevenissen op reis, onze ’Rocking chair memories’, vast te leggen en familie en vrienden daarover te vertellen.

2. Wat maakt jouw reisblog uniek?
We zijn zeker niet de eersten die als koppel, op twee motoren, de wereld rond reizen en ook niet de eersten die daarover schrijven. Uniek vind ik een groot woord, maar ons blog is in ieder geval anders omdat het onze verhalen zijn, over avonturen die wij hebben meegemaakt, verteld met mijn stem.

3. Welk land waar je bent geweest zou je niet snel nogmaals bezoeken en waarom?
Costa Rica. Het is een prachtig land, met uitgestrekte oerwouden, prachtige stranden en lieve mensen, maar het is verpest door massatoerisme. Het is druk en veel te duur. Er zijn andere landen in Zuid- en Midden-Amerika waar je veel meer jungle en strand krijgt voor je geld en waar je ook net zo veilig kunt reizen als in Costa Rica.Motorbike traveller (1)

4. Wat voor ‘type’ reiziger ben jij?
Motorreiziger. We genieten allebei enorm van de vrijheid van ons eigen vervoer: we kunnen vertrekken wanneer we willen, stoppen waar en wanneer we willen en van de gebaande paden af. Op de motor zijn we blootgesteld aan de elementen en de wereld om ons heen. Dat is soms vervelend, bijvoorbeeld als het regent, maar zorgt meestal juist voor bijzondere contacten met de lokale bevolking. Waar we ook gaan, de motoren zijn altijd reden voor een praatje.

5. In welk land heb je je mooiste vakantiekiekje genomen?
Bolivia. Van alle duizenden foto’s die we de afgelopen twee jaar hebben genomen, zijn de mooiste kiekjes de foto’s met de mooiste herinneringen. Foto’s waarvan je, als je die terugkijkt, weer een gelukzalige glimlach op je gezicht krijgt. Voor mij is dat deze foto uit Bolivia:

Bolivia favorite picture

6. Wat is de slechtste weg waar je ooit hebt gereden?
Wasbord wegen: gravelwegen met ribbels die doen denken aan een golfplatendak of een wasbord. Vreselijk! De enige manier om ’wasbord’ te rijden, is het gas open draaien en knallen in de hoop dat je alleen de bovenkant van de ribbels raakt. Van wasbordwegen gaan mijn armen tintelen door het gestuiter, doet mijn rug zeer van de harde klappen en krijg ik buikpijn van de gedachte dat mijn motor langzaam uit elkaar trilt. Na 100km wasbord is zelfs diep zand een verademing om te rijden.

We love Africa7. Wat is naast je paspoort, bankpassen en camera het belangrijkste dat je mee op reis neemt?
Peter: mijn lief, mijn reismaatje, mijn beste vriend en mijn soulmate. Alle spullen, zelfs de motoren, zijn vervangbaar en onbelangrijk.

8. Waarom koos je voor een reis door Afrika?
We hebben elkaar ontmoet in Afrika tijdens een groepsreis door Kenia en Tanzania. Het was toen, in 2007, voor ons allebei de eerste keer dat we Afrika bezochten. We waren meteen verkocht, vooral door de prachtige natuur en de mensen. Bij het maken van de route voor onze wereldreis was het makkelijk: we gaan eerst naar Afrika!

9. Welke drie bestemmingen staan bovenaan je bucketlist en waarom?
Cuba, omdat het snel gaat veranderen. Oceanië, omdat Australië en Nieuw-Zeeland te duur waren om te bezoeken tijdens deze reis. En Canada, omdat we daar nog veel te weinig van hebben gezien.

10. Wat is het gekste dat je ooit op reis hebt gegeten?Strange things in our soup
De balletjes in de soep in Bolivia. We weten nog steeds niet weten of het ogen waren of zelfs echte ballen van een geit of schaap. Het waren in ieder geval geen gehaktballetjes!

11. Welke bestemmingen staan voor 2016 op de planning?
Nederland, want we zijn op weg naar huis. Wel met een omweg, want we rijden in 2016 vanuit Zuid-oost Azië via de ’Stans’ in Centraal Azië en via het Midden-Oosten terug naar Europa.

Tot slot nog 11 willekeurige feiten over ons, de reis en het blog:

 1. Het eerste dat ik ga doen als ik thuis ben, is mijn zus knuffelen.
 2. Een van de meest gestelde vragen die ik krijg is: “Waar zijn je kinderen?
 3. Het blog is bekeken vanuit 79 verschillende landen.
 4. Ik zit bijna iedere dag even achter de laptop te ’werken’ aan het blog en alles daar omheen
 5. Peter kocht van ’pure ellende’ een iPad omdat ik onze laptop steeds inpikte
 6. Oma Koning van 96 leest onze verhalen twee keer en stuurt ons mails vanaf haar tablet!
 7. Ik heb deze vragen beantwoord terwijl ik in Thailand in mn bikini aan het zwembad lig.
 8. Ik hoop onze verhalen ooit te bundelen in een boek.
 9. De Liebster Award is een aanmoediging om te blijven schrijven.
 10. Het mooiste compliment na een nieuw verhaal: “Het lijkt alsof ik bij je achterop zit en mee reis”
 11. We hopen met het blog mensen te inspireren om op reis te gaan. De wereld is mooi!

EN DE WINNAAR IS……….

piki-logoDe Liebster Award is een Internationale prijs en daarom gaan wij de grens over. Wij geven de prijs aan onze Zuid-Afrikaanse vrienden Michnus en Elsebie voor hun blog ’Pikipiki.co.za’. Een fantastisch reisblog van twee doorgewinterde motorreizigers met leesbare, vlotte reisverhalen en artikelen vol tips. Echt een aanrader voor iedereen die nog een beetje inspiratie nodig heeft om op reis te gaan!

SPELREGELS
Plaats een bericht op jullie bekroonde blog waarin je (1) laat weten door welk blog de prijs werd toegekend, (2) de onderstaande vragen beantwoordt, en (3) nog eens 11 willekeurige feiten over jezelf noemt. Geef de Liebster Award daarna door aan tenminste één super gaaf, interessant, mooi en inspirerend blog en geef ze 11 vragen om te beantwoorden. Vergeet niet de gelukkige winnaars op de hoogte te stellen!Pikipiki.co.za

De 11 vragen voor PikiPiki.co.za:

 1. Waarom zijn jullie begonnen met het blog?
 2. Wat maakt jullie blog uniek?
 3. Welke blogpost moeten we zeker lezen?
 4. Waarom kozen jullie voor een reis per motor?
 5. Wat is onderweg de meest gestelde vraag?
 6. Welke Zuid-Afrikaanse lekkernij missen jullie het meest?
 7. Welk land heeft de meeste indruk op jullie gemaakt?
 8. Welke drie dingen nemen jullie de volgende keer weer mee?
 9. Wat hadden jullie thuis moeten laten, maar hebben jullie toch meegenomen?
 10. Welke bestemmingen staan voor komend jaar op de planning?
 11. Welke tip geven jullie toekomstige reizigers?

Veel succes!

***

Liebster-Award1Alle Liebster winnaars op een rijtje:

Linda – Linda op reis – Blog van een Reisgek en Africalover vol inspiratie over de mooiste bestemmingen

Peter en Leonie – Amsterdam to Anywhere – Blog over onze wereldreis op twee motoren

Michnus en Elsebie – Pikipiki.co.za – Reisverhalen en tips vol humor en dikke pret van twee doorgewinterde motorreizigers

***