Leonie en Peter zijn Jupiter’s Travellers!

JupTravwebsite

Ted Simon

In 1973 begon Ted Simon in Londen op een Triumph Tiger aan een solo reis rond de wereld. Hij reed vier jaar lang rond de wereld, ruim 103.000 km door 45 landen. Bijna 30 jaar later ging hij opnieuw op reis, om te ontdekken hoe de wereld was veranderd. Hij schreef geweldige boeken over zijn avonturen: “Jupiter’s Travels”, “Riding High” en “Dromen van Jupiter”. Een inspiratie voor veel reizigers, ook voor ons!

Ted Simon Foundation

Tijdens zijn reizen merkte Ted Simon dat mensen te weinig weten van elkaars cultuur en de wereld in het algemeen. Die onwetendheid creëert vooroordelen en voedt extreme ideologieën, wat het maken van rationele beslissingen in de weg kan staan. Hij is ervan overtuigd dat reizigers die hun persoonlijke ervaringen en inzichten delen, kunnen bijdragen aan een beter begrip van de schoonheden, mysteries en tragedies van de wereld. Na zijn reizen richtte hij daarom de Ted Simon Foundation op, waarmee hij reizigers wil aanmoedigen en helpen om hun ervaringen te delen via bijvoorbeeld een film of een boek. De reizigers die door de stichting worden geholpen zijn “Jupiter’s Travellers”.

Peter en Leonie “Jupiter’s Travellers”

Peter en ik hebben tijdens onze reis geleerd dat de wereld veel vriendelijker is dan je op basis van het Achtuurjournaal en de krant zou denken. De mensen die we hebben ontmoet waren vriendelijk, warm en ongelooflijk gastvrij.

We zien er misschien anders uit en we bidden misschien tot een andere god, maar overal op de wereld zijn mensen in principe hetzelfde. We hebben allemaal wat te eten en te drinken nodig en een veilige plek om te wonen. Overal willen mensen liefhebben en geliefd worden. Over de hele wereld willen ouders hun kinderen naar school sturen. En overal willen jongetjes spiderman zijn en meisjes een prinses.

De verhalen en foto’s over onze reis zijn onze ‘schommelstoel herinneringen’. Toch hopen we ook te laten zien dat de wereld een mooie en fijne plek, die het waard is om ontdekt te worden. We zijn trots dat we sinds juli 2015 Jupiter’s Travellers zijn en blij dat we kunnen rekenen op de steun van de Ted Simon Foundation als wij onze verhalen bundelen in een boek.

Meer informatie over Ted Simon, de Ted Simon Foundation en andere Jupiters Travellers is te vinden op de website:

The Ted Simon Foundation

[subscribe2]