Reizigers onderweg

We hebben inmiddels al een aantal andere reizigers ontmoet. Sommigen reizen net als wij per motor door Afrika, anderen met een stoer uitgeruste auto of zelfs op de fiets. Hierbij een overzicht van links naar een aantal van hun blogs (in de volgorde waarin we hen hebben ontmoet).

Billy (GB, BMW F800GS) en Ross (GB, BMW F800GS)Billy & Ross
London to Cape Town – A motorbike adventure
Ontmoet in Tunesië en samen met hen door Libië gereisd. Twee vrienden die samen vanuit Engeland naar Zuid-Afrika rijden.

Susanna en Karl (Oostenrijk, Mercedes camper) www.reise-igl.at
Ontmoet midden in de Egyptische woestijn. Ze reisden met hun auto twee jaar lang door Afrika. Vanuit Marokko via de westkust naar het zuiden en via de oostkust weer naar het noorden en terug naar Oostenrijk.

Ontmoeting in de woestijnJohn en Ruth (Zuid-Afrika en Zwitserland, maar wonend in Australië Landrover) www.getjealous.com/landioverland
Ontmoet midden in de Egyptische woestijn, terwijl ze vanuit Kaapstad op weg waren naar Cairo.

Tulsi (China, fiets) Facebook
Ontmoet in Egypte op weg naar Aswan. Al meer dan een jaar op de fiets onderweg vanuit China, via het Midden-Oosten naar Afrika.

Mike en Emma (GB, Landrover Defender 130) Rutters on Tour
Ontmoet in Egypte in de haven van Aswan. Een reis van twee jaar door Afrika

Monch & Sylvie (Zwitserland, Landrover Defender) www.orange-iguana.ch
Ontmoet in Egypte in de haven van Aswan. Een reis van meer dan twee jaar door Azië en Afrika. Het blog beschrijft de avonturen van hun auto, die inmiddels al twee keer rond de wereld is geweest.

Stone (China, fiets) Facebook
Ontmoet op de boot naar Sudan. Al meer dan een jaar op de fiets onderweg vanuit China, via het Midden-Oosten naar Afrika.

Reve de MôméGrégory & Cécile, met hun kinderen Hansel, Eusebio en Jao (Frankrijk, drie fietsen) revedemome.wordpress.com
Ontmoet op de boot naar Sudan. Na een reis van een half jaar op de fiets door Madagaskar, vertrokken ze in juni 2013 op de fiets naar het Afrikaanse vasteland. Via Tunesië en Egypte, waren ze nu aangekomen in Sudan. Prachtige foto’s van een hele bijzondere reis!

Volker (Duitsland, Honda Dominator) en Mülle (Duitsland, Honda Africa Twin) transafrica.myblog.de
Ontmoet in Sudan in de havenplaats Wadi Halfa. Twee vrienden die in drie maanden op de motor van Kaapstad naar Cairo reisden. We hebben twee dagen gevuld met praten over motoren. Ik weet zeker dat we elkaar weer eens zullen treffen, misschien wel op weg terug naar Nederland.

Maurits & MarloesMaurits en Marlous (Nederland, Toyota Landcruiser) mauritsenmarloesontour.nl
Ontmoet in Sudan in Khartoum. Een reis van vier maanden vanuit Kaapstad via de oostkust van Afrika naar Nederland.

Julian, Lorena en Trico (Argentinië, Honda Africa Twin) www.porsiemprelamoto.com
Ontmoet in Sudan bij de Blue Nile Sailing Club in Khartoum. Ze reizen al meer dan 12(!) jaar met hun hond(!!) op één motor over de wereld. Op het moment dat wij ze ontmoeten waren ze via de oostkust van Afrika op weg naar het Midden-Oosten.

Ross (GB, BMW F800GS) Facebook
Ontmoet in Libië toen hij samen met Billy onderweg was naar Zuid-Afrika (zie hiervoor). Ross zijn we daarna weer tegen gekomen bij Wim’s Holland House in Addis Abeba nadat hij daar was gestrand door motorproblemen. Op datzelfde moment genoot Billy al van koude biertjes en mooie stranden in Zuid-Afrika. Toen zijn motor eenmaal was gerepareerd, zijn we in Kenia weer een stuk samen gaan reizen.

Pim (Nederland, Toyota Landcruiser) www.zoverenverder.com
Ontmoet in Ethiopië bij Wims Holland House nadat wij onze gegevens hadden achtergelaten bij Tim and Kim Village. Samen met Pim (en Jan en Margriet) zijn we via de Turkana Route naar Kenia gereisd. Deze ’schrijver-in-spe’ schrijft op zijn blog prachtige brieven aan zijn nog onbekende grote liefde. Een aanrader!

Michael en JudyMichael and Judy (Australië, Toyota Landcruiser) Overlandwalkabout.com
Ontmoet in Ethiopië bij Wims Holland House. De (prachtige, stoere) auto verscheepten ze vanuit Sydney naar Kaapstad. Vanuit Zuid-Afrika rijden ze via de oostkust van Afrika naar het Midden-Oosten. Via de ’Stans’, Rusland, Mongolië en China(!) zullen ze uiteindelijk weer naar huis rijden.

Jan en Margriet (Nederland, Toyota Landcruiser) www.deeindervoorbij.nl
Ontmoet in Ethiopië nadat we via Pim met hen in contact waren gekomen om in colonne via de ’Turkana Route’ naar Kenia te rijden. Ze benutten hun pensioen goed door de komende jaren in hun buitengewoon goed uitgeruste Toyota Landcruiser-camper door Afrika te reizen. Eerst via de oostkust naar het zuiden. Prachtige filmpjes!

Jan & Margriet en PimTimm en Michaela met hun kinderen Lotta, Paula, Carl en Max (Duitsland, Landrover met trailer) Followdirectionnorth
Ontmoet in Kenia bij Roberts Camp. Nadat ze vijf jaar in Zuid-Afrika hebben gewoond rijden ze nu via de oostkust van Afrika terug naar Duitsland. Maar niet voor lang, want de plannen voor de volgende reis richting Azië en Australië zijn alweer gemaakt! Bijzonder en inspirerend!

Pieter en Steven (Nederland en België, Landrover) Anywaythewindblows
Ontmoet in Kenia bij Roberts Camp en daarna nog eens bij Carnelly’s aan Lake Naivasha. Twee vrienden die samen door ’de leuke landen’ (hun woorden) van Afrika reizen en ondertussen veel foto’s maken en genieten van heerlijke wijn.

Johan en Ben (Nederland, BMW F800GS en Honda Africa Twin) WhoKnowsWhere?! of Facebook
Ontmoet in Kenia bij Jungle Junction. Twee broers die al ruim 1,5 jaar op de motor over de wereld reisden en nu op weg zijn naar huis. Ze reden eerder via het Midden-Oosten naar Azië. Ze gaan een Irishuitdaging niet uit de weg en reden onder meer door (de minder makkelijke landen) Pakistan, Angola and Congo

Irish (Ierland, BMW F800GS) Cork to Cape
Ontmoet in Kenia bij de Thompson Falls in Nayahururu, waar hij onverwacht met Ross voor onze neus stond. Na een reis door de Amerikas rijdt hij nu op zijn motor van Cork in Ierland naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Hij reed kris-kras door Europa, kwam Afrika binnen via Israël, Jordanië en Egypte en volgt vanaf daar de oostkust van Afrika naar het zuiden. In de koffer achterop zijn motor zit een opvouwbare gitaar(!) waar hij geweldig op kan spelen.

Trevor, Shane, Kyle en Garth (Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, vier Suzuki DR650s) This way up Africa
Ontmoet in Kenia bij Jungle Junction. Vrienden Garth en Trevor rijden Kyle (zoon van Garth) en  Shane (broer van Garth) in recordtempo in ongeveer twee maanden van Kaapstad naar Caïro. Onderweg vragen ze zich af of het noorden ‘the right way up’ is.

Melu

©Mélusine Mallender

Mélu (Frankrijk, Triumph Tiger 800XC)
Melusinemallender.fr en Facebook
Ontmoet in Kampala, Oeganda. Mélu begon haar reis in Ethiopië om vanaf daar op haar Triumph Tiger door de Oost Afrikaanse landen te rijden, terwijl ze onderweg met haar filmcamera de verhalen vastlegt van de mensen die ze ontmoet. Bij thuiskomst zal ze een docu-film maken die eind 2014 wordt uitgezonden op de Franse televisie. Een bijzonder fijn mens en zeker de meest avontuurlijke vrouw die wij ooit hebben ontmoet.

Ard en Tania (Nederland en Denemarken, BMW R1200GS Adventure) Show us you Invention
Ontmoet in Oeganda bij Lake Bunyonyi. Na een aantal jaar in Kaapstad te hebben gewoond en veel door Zuid-Afrika te hebben gereisd, hebben ze allebei hun baan opgegeven om te gaan reizen. Eerst maar eens via Oost-Afrika terug naar Europa. Vanaf daar is alles open!

Africa Cycle Trip 2014Roland, Jevon en Leonard (Zuid-Afrika, Fiets)
Africa Cycle Trip 2014
Ontmoet in Malawi op Likoma Island. Deze dierenartsen besloten dat het na hun studie tijd was voor wat avontuur voordat ze beginnen aan het ’echte leven’. Wat initieel een fietstocht van een paar weken was, groeide uit tot een tocht van meer dan vier maanden. Vanuit Kaapstad fietsen ze door Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi en Tanzania naar hun eindbestemming: Zanzibar!

Marie Laurence, Christophe, Vincent en Clément
(Frankrijk, Toyota Landcruiser) Chacun son continent
Ontmoet in Malawi in Lilongwe en daarna nog eens in Zambia bij South Luangwe National Park. Nadat ze al meerdere korte reizen maakten naar tropische bestemmingen, besloten ze dit keer iets lang weg te blijven. Met hun kinderen van 7 en 12 reden ze een jaar lang in een Toyota Landcruiser door vier verschillende continenten. Een rondje in Zuid-Amerika, daarna een tocht door Australië, een paar maanden in Azië en tot besluit nog een toer door zuidelijk Afrika. Geweldige reis!

Parenthese a veloJean-Marie, Nathalie, Zoé en Yan
(Frankrijk, drie fietsen) Parenthese a vélo
Ontmoet in Zambia in Livingstone bij de Victoria Watervallen. Samen met hun kinderen Zoé (9) en Yan (6) reizen ze al fietsend rond de wereld om te ontdekken wat de wereld om ons heen te bieden heeft. Zoé rijdt stoer op haar eigen fiets en Yan ’zit’ samen met zijn moeder Nathalie op een prachtige ligfiets. Ze rijden eerst door een deel van Afrika en nemen hun fietsen daarna mee naar Azië. Een geweldige reis!


Nick en Beernt
(Nederland, Volkswagen Golf) Facebook Nick en Facebook Beernt
Ontmoet in Zambia. Nadat ze voor hun studie stage liepen in Zuid-Afrika, besloten ze eerst nog een tijdje door Afrika te reizen voordat ze in Nederland hun studie afmaken. Ze kochten een 4×4 maar die hield er na een paar honderd kilometer mee op. Van hun laatste stuivers kochten ze een Volkswagen Golf 1 om daarmee alsnog verder te gaan. Wat volgde was een super gave reis door Zuidelijk Afrika! Zo kan het ook!!

Walter en MarionWalter en Marion (Duitsland, Man-Truck Camper) Kat on worldtour
Ontmoet in Windhoek in Namibië. Ze reisden een aantal jaar met hun honden op twee motoren met zijspan door Europa en Afrika. Inmiddels zijn ze met vervroegd pensioen en hebben ze hun huis verruild voor een Man-truck Camper om voorlopig niet meer terug te keren naar Europa.