Eerdere reizenafrika-68

Omdat onze eerdere reizen ook al zo prachtig waren en hebben bepaald hoe wij nu reizen, willen we die niet onbesproken laten. Klik op de links in de tekst hieronder voor een foto-impressie van die reizen.

We leerden elkaar in 2007 kennen tijdens een georganiseerde groepsreis van Shoestring naar Kenia en Tanzania. Een bijzondere reis waarna de liefde voor Afrika een feit was.

Indonesië, BaliNadat we de kunst hadden afgekeken, besloten we zonder reisorganisatie op pad te gaan. We hebben ieder een rugzak ingepakt en zijn naar Azië afgereisd. In 2008 bezochten we Laos en Cambodja. In 2009 vlogen we naar Indonesië om naar Java, Bali en Lombok te gaan.

De eerste gezamenlijke motorreis was naar Italië. In juni 2009 reden we op Peter zijn Africa Twin in 1,5 week naar Bologna (Italië). Peter reed, Leonie achterop. Vanuit zonnig Bologna waren we met de slaaptrein binnen één nacht terug in regenachtig Den Bosch.

NoorwegenWe hadden de smaak van de motorvakanties te pakken. Twee weken nadat Leonie in mei 2010 haar rijbewijs haalde, vertrokken we op de Transalp en de Africa Twin voor drie weken naar Noorwegen. Een prachtige land, waar we hier en daar al wat gravelwegen pakten.

In 2011 vertrokken we voor de verandering maar weer naar het zuiden. Het doel was Kroatië, via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Een prachtige, zonnige reis over slingerende asfaltwegen en spannende bospaden. Toen hebben we elkaar al vaak aangekeken: “Zullen we verder doorrijden naar het zuiden en niet naar huis gaan?”

marokko-50In 2012 zijn we op de Transalp en de Africa Twin naar Marokko gegaan. Een prachtige reis en een harde leerschool of goede ´generale´. De motoren bleken te zwaar op het soort paden dat wij willen rijden, vooral voor Leonie. Na deze reis besloten we op wereldreis te gaan op lichtere motoren.